GIULIANO TARTUFI Ryža Carnaroli s hľuzovkou 350g
Kód: 590



Podrobný popis
Ryža Carnaroli je pôvodom, ako ryža arborio, z Talianska; je nazývaná "kráľovnou talianskej ryže". Pripravíte z nej dokonalé risotto.
Príprava - tri fázy: 1.PRAŽENIE: na panvici opražíme nakrájanú cibuľku s maslom, potom dobre opečieme, aby absorbovala tuk a získala takmer priesvitný vzhľad; 2.VARENIE: varíme na strednom ohni navlhčením ryže a postupným pridávaním vody až kým sa absorbuje, za častého miešania;3.PEČENIE: Po uvarení odstavte z ohňa a pridajte maslo a zvyčajne trochu strúhaného parmezánu, veľmi dobre premiešajte, aby ste získali klasickú krémovitosť rizota, nie príliš tekuté ani príliš kompaktné. Čas prípravy: 20 minút.
Zloženie: ryža Carnaroli 98%, lyofilizovaná hľuzovka letná 1% (Tuber aestivum Vitt.), aróma. Výživové údaje na 100g: Energia 1765kJ/419kcal; tuky 12g, z toho nasýtené mastné kyseliny 4,1 g; sacharidy 67g, z toho cukry 2,9g; vlakniny 3,10g; bielkoviny 10g; soľ 1,9g.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.